Selin Kitiş, lisans eğitimini Koç Üniversitesi Psikoloji bölümünde 2014 yılında tamamladı. Lisans eğitimi sırasında İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nde, Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde ve Yankı Yazgan Özel Güzel Günler Polikliniği’nde staj yaptı. Aynı zamanda, Koç Üniversitesi bünyesinde Prof. Aylin Küntay, Prof. Ayşe Bilge Selçuk ve Doç. Banu Çankaya Şahin tarafından yürütülen çeşitli bilimsel çalışmalarda araştırma asistanlığı yaptı. Lisans eğitimi boyunca Şeyh Zayed Çocuk Esirgeme Kurumu’nda gönüllü olarak çalıştı ve Sarıyer’de ikamet eden 7. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan Koç Üniversitesi Yaz Atölyesi’nde gönüllü drama eğitmenliği yaptı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nın Çocuk ve Ergen alt dalından 2017 yılında mezun olarak uzmanlığını aldı. Yüksek lisans eğitimi kapsamında iki yıl boyunca süpervizyon altında üniversitenin danışmanlık merkezinde stajyer psikolog olarak çocuk ve gençler ile çalıştı. Eş zamanlı olarak, YDY Danışmanlık Merkezi’nde stajını tamamladı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoterapi Araştırmaları Laboratuvarı’nda Dr. Öğretim Üyesi Sibel Halfon tarafından yürütülen psikanalitik oyun terapisi süreçlerini inceleyen araştırma ekibinde yer aldı. Ayrıca, iki ay boyunca Yale Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Merkezi’nde (Yale Child Study Center) yürütülen çalışmaları inceledi. Yüksek lisans tezini koruyucu ailelere yönelik ebeveyn-çocuk bağlanma ilişkisine odaklanan kısa dönemli yarı yapılandırılmış bir terapi modeli üzerine yazdı.

2016’dan beri klinik çalışmalarını sürdürmekte, saha gönüllü çalışmalarında yer almakta ve Koruncuk Vakfı tarafından yürütülen Aileye Dönüş Projesi kapsamında devlet korumasından biyolojik ailelerinin yanına dönen çocuklara psikolojik destek hizmetleri sunmaktadır.

2019 yılından itibaren Koç Üniversitesi Psikoloji Doktora Programı’na devam etmekte ve Koç Üniversitesi Çocuk ve Aile Çalışmaları Laboratuvarı’nda çalışmaktadır. Akademik çalışmaları sosyal ve duygusal gelişim, zihinselleştirme, travma, bağlanma ve sembolik oyun konuları üzerinedir. Selin Kitiş, Yeni Terapi’de çocuklar, ergenler ve ebeveynlere yönelik psikolojik danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Çalışma alanları arasında psikodinamik oyun terapisi, psikodinamik psikoterapi, ve zihinselleştirme temelli ebeveyn danışmanlığı bulunur.

Türk Psikologlar Derneği ve Bebek Ruh Sağlığı Derneği üyesidir.

  • Çocuk Ergen Psikodinamik Vaka Formülasyonu ve Teknik, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dr. Öğretim Üyesi Sibel Halfon, 2015
  • Çocuk Psikoterapisi ve Oyun Terapisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dr. Öğretim Üye Elif Akdağ Göcek, 2015
  • Ergen Psikoterapisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dr. Gülenbaht Şentürk, 2015
  • Yüksek Riskli Ergenlerle Çalışmak: Kısa Dönemli Psikoterapi Yaklaşımı, Matthew D. Selekman, 2015
  • Anne-Çocuk Psikoterapisi, Dr. Susan Yabsley ve Elizabeth Tuters, 2015
  • Yaratıcı Sanat Terapilerine Giriş, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dr. Öğretim Üye Zeynep Çatay, 2016
  • Aile Terapisinde Çocuk, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dr. Öğretim Üyesi Yudum Söylemez, 2016
  • Psikoterapide Ebeveynlerle Çalışmak, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Uzm. Virna Gülzari, 2017
  • Psikodinamik Terapide Bağlanma ve Zihinselleştirme Prensipleri, Geoff Goodman, 2017
  • Güvenli Yer Senaryoları Testi (The Attachment Doll Story Completion Task), Doç. Dr. Sait Uluç ve Dr. Öğretim Üyesi Sibel Halfon, 2017
  • Oyun Terapisi Değerlendirme Aracı, (Children’s Play Therapy Instrument), Dr. Öğretim Üyesi Sibel Halfon, 2017
  • Travmada ve Sahada Kullanılabilecek Sanat Terapisi Müdahaleleri, Sanat Psikoterapileri Derneği, Uzm. Nur Dinçer Genç ve Uzm. Seda Güney, 2018
  • Çocuklar için Mentalizasyon Odaklı Terapi (MBT-C) Değerlendirme Aracı, Dr. Sibel Halfon, 2021
Selin Kitiş, M.A.
Selin Kitiş, M.A.Uzman Klinik Psikolog, Çocuk & Ergen Psikoterapisti
Çocuklar, ergenler ve ebeveynlere yönelik psikolojik danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Bir yandan Koç Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam etmektedir.