Maide Körlü Bulut
Psikolog

Maide Körlü Bulut lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlamasının ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nın Çocuk-Ergen alt dalında yüksek lisans eğitimine başladı. Eğitiminin staj sürecini tamamlamış olup tez aşamasındadır. Lisans eğitimi boyunca çeşitli derneklerin sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi bünyesinde Prof. Ali Tekcan, Prof. Ayşe Bilge Selçuk, Doç. Yasemin Sohtorik İlkmen ve Doç. Deniz Tahiroğlu tarafından yürütülen çeşitli bilimsel çalışmalarda araştırma asistanlığı yaptı. Yüksek lisans eğitimi boyunca İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoterapi Araştırmaları Laboratuvarı’nda Doç. Dr. Sibel Halfon tarafından yürütülen ve terapi süreçlerini inceleyen projelerde araştırma asistanı olarak yer aldı. 

Psikoterapi çalışmalarına yüksek lisans stajı kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde çocuklar, ergenler ve ebeveynlere süpervizyon eşliğinde bireysel terapi hizmeti sunarak başladı. Eş zamanlı olarak Prof. Aylin İlden Koçkar’ın ofisinde klinik stajını tamamladı. Bir yandan, Çocuk Anne Baba Gelişim Atölyesi (ÇABA) eğitimini alarak çocuk ve ebeveynlere yönelik grup psikoterapisi çalışmalarında hem çocuk terapisti hem de ebeveyn terapisti olarak görev aldı. Bunların yanı sıra, ağırlıklı olarak karşıt ve yıkıcı davranışlar gösteren çocuklara yönelik geliştirilmiş olan "Duygu Düzenleme Odaklı Çocuk Psikoterapisi (RFP-C)" eğitimini, bu yaklaşımı geliştiren Tracy Prout’tan aldı ve uygulayıcısı olmaya hak kazandı. 2023 yılında Türk Psikologlar Derneğinin “Deprem Psikososyal Dayanışma Ağı” (DEPSDA) projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen kişilere yönelik psikososyal destek çalışmaları kapsamında deprem sahasında gönüllü çalıştı.

Maide Körlü Bulut, Yeni Terapi bünyesinde çocuklara yönelik süpervizyon altında psikodinamik oyun terapisi ve duygu düzenleme (regülasyon) odaklı çocuk psikoterapisi, ve ergenlere yönelik psikodinamik psikoterapi hizmetleri sunmaktadır. Çalışmalarında zihinselleştirme (mentalizasyon) odaklı psikoterapi yaklaşımından da faydalanmaktadır.

Uzmanlık Eğitimleri- Çocuk & Ergen Psikolojik Değerlendirme, Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar, İstanbul Bilgi Üniversitesi
- Çocuk Psikoterapisi ve Oyun Terapisi, Dr. Elif Akdağ Göcek, İstanbul Bilgi Üniversitesi
- Psikodinamik Vaka Formülasyonu ve Teknik, Doç. Dr. Sibel Halfon, İstanbul Bilgi Üniversitesi
- Grup Terapisi, Dr. Zeynep Maçkalı, İstanbul Bilgi Üniversitesi
- Aile Terapisinde Çocuk, Doç. Dr. Yudum Söylemez, İstanbul Bilgi Üniversitesi
- Çocuk Anne Baba Gelişim Atölyesi (ÇABA) Uygulayıcı Eğitimi, İstanbul Bilgi Üniversitesi
- Çocuklara Yönelik Duygu Düzenleme Odaklı Psikoterapi, Tracy Prout ve Can Büyükaşık, Center for Regulation Focused Psychotherapy

İletişim:
  • +90 216 407 1222 / +90 532 061 6222
    info@yeniterapi.com
    Ethem Efendi Cad. No:31 Sim Apt. D:2
    Erenköy Kadıköy İstanbul
Çalışma Gün ve Saatleri:
  • Pazartesi - Cuma: 10:00 - 19:00
    Cumartesi - Pazar: 11:00 - 18:00

Copyright © 2015-2024. Bu sitede yer alan hiçbir yazılı ve görsel içerik izinsiz paylaşılamaz, tümünün hakları saklıdır.